Imunski sistem je sistem v našem telesu, ki nas brani pred vsakodnevnimi napadi bakterij in virusov iz okolja. Le-ti so glede na stil življenja, ki ga živimo, vedno bolj agresivni in odporni na naše naravne obrambne mehanizme imunskega sistema.

Izzivi vsakdanjega ritma od našega telesa (in hkrati imunskega sistema) zahteva konstantno 100% delovanje, da smo kos vsem izzivom. A še tako krepek imunski sistem se sčasoma in vedno bolj pogostimi vdori nepridipravov izčrpajo in prav je, da se poslušamo in tako pomembnemu sistemu, kot je imunski sistem, pomagamo. Pomagamo mu lahko s prehranskim dopolnilom in načinom življenja.

Krepitev imunskega sistema v praksi pomeni uživanje zadostne količine vitaminov in mineralov, ki mu pomagajo k nenehni obnovi in sposobnosti premagovanja bolj agresivnih napadov tujkov. Skozi čas namreč pride do oslabitve imunskega sistema,kar se kaže predvsem po:

  • pomanjkanju železa v krvi,
  • pomanjkanju vitamina E in
  • pomanjkanju vitamina D.

Ker je po nekaterih podatkih, hranilnih snovi v današnji hrani, ki jo dobimo v trgovini, skoraj za 90% manj, kot pred 20 leti, je z normalnim prehranjevanjem in vnosom 5. obrokov dnevno skoraj nemogoče vnesti dovolj veliko količino hranil za normalno delovanje, za imunski sistem še posebej pomembnih vitamina D in E. Zato velikokrat posegamo po prehranskih dopolnilih, ki nam pomagajo, da zaužijemo dovolj vitaminov in mineralov. A pozor, le prehranska dopolnila niso dovolj.

Še vedno je potrebno vzdrževati zdrav in krepek imunski sistem. Zato vam ponujamo nasvete, kako boste dosegli najbolj optimalno delovanje svojega imunskega sistema:

  1. Jejte zdravo in pogosto. Dnevno zaužijte vsaj 5 obrokov, ki bodo vsebovali veliko sadja in zelenjave.
  2. Prenehajte kaditi. Prosti radikali, ki jih vneseno v telo, škodijo notranjim tkivom.
  3. Izogibajte se stresu. Stres je eden izmed glavnih razlogov za slabitev imunskega sistema.
  4. Privoščite svojemu telesu dovolj spanja. Slabša kakovost spanja in krajši počitek slabijo imunski sistem za kar 50%.
  5. Ukvarjajte se s športom. Cirkulacija krvi spodbuja in krepi imunski sistem.
  6. Zmanjšajte količino sladkorja. Slaščice in drugi enostavni sladkorji se preoblikujejo v maščobo, ki na splošno slabše vpliva na telo, predvsem pa oslabi imunski sistem.

Na slovenskem trgu imate na voljo številna prehrambena dopolnila, ki vam bodo pomagala, da boste okrepili vaš imunski sistem. Privoščite svojemu telesu tista hranila, ki mu bodo pomagala, da se bo lahko še naprej uspešno boril proti vdorom nepridipravov.

2017-03-13T09:49:23+00:00 23.06.2015|Blog|