Krilovo olje je najboljši vir omega-3 maščobnih kislin, še posebej cenjen zaradi svoje kakovosti, čistosti in učinkovitosti. Vsebuje visoko vsebnostjo morskih fosfolipidov – te dobimo iz platonskih rakcev, ki živijo v najčistejših vodah svetovnih oceanov in s katerimi se hranijo vosati kiti in kitovci. Kdaj pa boste vi zaužili najpomembnejše snovi za normalno delovanje vašega telesa?

Fosfolipidi so pomembne strukturne komponente celične membrane in sodelujejo pri transportu molekul, zato je učinkovitost fosfoliziranih omega-3 maščobnih kislin bistveno večja in zagotavlja normalno delovanje srca, možganov in oči.

Trije razlogi, zakaj je krilovo olje boljše od ostalih!

Zakaj je krilovo olje boljše od običajnega ribjega olja?
V primerjavi z ribjim je krilovo olje boljše zaradi večjega izkoristka v telesu, saj maščobne kisline s fosfolipidi telo bolje absorbira in lažje uporabi.

Kako čisto krilovo olje dobimo v izdelkih na trgu?
Krilovo olje podjetja Vitabiotics, Ultra™ Krill Oil, pridobivajo v najčistejših vodah svetovnih oceanov, zaradi česar ne vsebuje primesi in je bogato z antioksidantom astaksantinom, ki kapsulam daje globoko temno rdečo barvo.

Kdaj lahko pričakujem pozitivne učinke jemanja krilovega olja?
Čeprav rezultati variirajo od posameznika do posameznika, je pozitivne učinke mogoče občutiti že po nekaj tednih redne uporabe.

Maksimalni učinek krilovega olja v eni sami kapsuli

Omega-3 maščobne kisline so najpomembnejši vir esencialnih maščobnih kislin DHA (dokozaheksaenojska kislina) in EPA (eikozapentaenojska kislina), ki ju telo samo ne more sintetizirati in jih je zato potrebno vnesti s hrano. Fosfolipidi dodatno povečajo učinkovitost.

ultra-krill

Sestava kapsul krilovega olja ima številne pozitivne učinke in lastnosti:

  • Visoko vsebnost morskih fosfolipidov, ki povečujejo učinkovitost omega-3 maščobnih kislin.
  • Najbolj kakovosten vir EPA in DHA.
  • Brez neprijetnega vonja po ribah.
  • Ne povzroča refluksa in spahovanja.
  • Majhna kapsula za lažje jemanje.
  • Pridobljeno v najčistejših vodah svetovnih morij v skladu z najzahtevnejšimi ekološkimi standardi.

Redno konzumiranje krilovega olja vpliva na znižanje slabega holesterola (LDL), dokazano blaži simptome predmenstrualnega sindroma, blaži bolečine artritisa in izboljšuje gibljivost sklepov, znižuje pa tudi možnosti za povišan krvni tlak, možgansko kap, rak in depresijo.

Ker je krilovo olje mnogo bolje izkoriščeno v telesu in ima večje pozitivne učinke, ga je potrebno zaužiti precej manj od ribjega olja. Kljub temu pa kot prehransko dopolnilo svetujemo, da ga premišljeno uživate – v primerni količini in z izbiro kakovostnega izdelka med ponudbo prehranskih dopolnil.

2017-03-13T09:49:23+00:00 23.06.2015|Blog|